Thursday, May 3, 2007

Orange Wednesdays la Mall Vitan

Miercurea, la mall-urile din Bucuresti, exista promotia doua bilete la film la pret de unul. Conceptul nu este unul complicat, trimiti un sms la un numar Orange prestabilit si ti se raspunde printr-un mesaj de confirmare cu un cod numeric. Desi nu te astepti sa vezi prea multa lume la cinema in timpul saptamanii, seara de miercuri rezerva multe surprize in aceasta directie. Este uimitor cum trag romanii, oricat de instariti, la chilipiruri, reduceri.Cam cu zece minute inainte de inceperea filmului apar doua blonde platinate cu nasul pe sus, insotite de barbati in varsta ce privesc suspiciosi pe cei din jur, cateva fete dezorientate iesite la agatat, un grup de baieti galagiosi care injura cu pofta si “VIP-urile”, actorasi de mana a 15-a de prin telenovelele romanesti, si o cantareata foarte priceputa la playback.

Se sta la cinci cozi, cea mai scurta coada, cea de bilete rezervate iscand mereu divergente, intre cei care stau pe drept la ea si cei care incearca sa ajunga in fata cat mai repede sa nu piarda locul “pe ultimul rand central” dovada suprema de smecherie.Din departare observi parada de haine D&G, Versace, Roberto Cavalli si mai noua Victoria Beckham, ajuns mai aproape te enerveaza sunetul tocurilor de la noii pantofi Gucci, cizmelor Pacioti si Richmond-urilor si daca intrii in rand cu ei te imping gentile cartonate Louis Vuitton, si cele mai noi fite, Fendi. Uniforma stundenteasca si liceeana la Mall Vitan este ZARA si MNG, devenite deja simbol al unei plafonari din punct de vedere material, un fel de punte de trecere intre IDM si Milano. Nu cred ca mai trebuie sa adaug ca majoritatea lucrurilor de pe ei sunt falsuri ordinare, dar nu-i nici o problema, atitudinea cu care sunt purtate, e tot ce conteaza!

Forfota mare, cozi ce par interminabile, motiv sa-ti scoti telefonul mobil (neaparat V3 D&G golden sau LG Chocolate) din geanta/buzunarul/sacosa de firma si sa incepi sa scrii sms-uri pentru a beneficia de promotie. Si cum buclucasul telefon nu e de gasit in haul negru al gentii devenita de dimensiunea unei valize ca sa fii in tendinte, incep sa scoata pe rand si sa-i puna in bratele iubitului, fardul de obraz Channel, rujul Lancộme, parfumul Dior, cheile de la Mercedesul lui, de la Cayenne-ul ei si lista mai poate continua cu succes ca loc in geanta doar e, fara probleme. Si iar ajung la vorba mea, nu e trist sa vezi lumea asta “cu pretentii” cum s-ar cataloga chiar ei, inghesuindu-se sa prinda locuri la jumate de pret?

Ei nu par sa obsesrve ridicolul asa ca incep sa mai sune prieteni sa li se alature pe ultima suta de metri, ca deh, orice vedeta se lasa asteptata. Aud teribilul, afectatul “Auzi faaata..” langa mine si imi vine sa-i raspund eu, desi nu eu eram cea intrebata, ca aud cam tot de cand sunt si fata. “Faata” vizata ii raspunde si se incinge o convorbire telefonica, in care tanara de langa mine, o bruneta focoasa pe la vreo 22 de ani cu parul lung si drept, impodobita ca un brad de Craciun cu metale aurite, incepe sa-i relateze cu lux de amanunte ce a patit ea aseara cu “gagica-su” care s-a uitat dupa o amarata si ca ce s-a enervat ea si ce a vrut ea sa-i smulga paru din cap aleia, dar ca a renuntat ca s-a gandit ca ce se agita ea atat, ca sa-l ia aia daca-l vrea, “maaama lui de zgarcit!”

Observatia fina a impodobitei mi-a dat tema de gandire…

1 comment:

Anonymous said...

Hi there Dear, are you truly visiting this website daily, if
so after that you will absolutely take good experience.



Feel free to visit my blog ... bmi calculator women