Friday, May 4, 2007

Despre Frida Kahlo







De curand a aparut in comert cartea "Frida", scrisa de Barbara Mujica despre viata trista a pictoritei Frida Kahlo. Cartea este scrisa din perspectiva surorii Fridei, cea care avea sa-i fure din dragostea lui Diego Riviera, iubirea vietii ei.

De la editor
"Greu de spus ceva in cateva vorbe. Un text dens incarcat de culori, imagini, personaje si multa actiune. Dragoste si sex, comunisti si lovituri de stat, splendoare si decadenta, opulenta si saracie. O carte extrem de bine legata. Greu de citit - nu din cauza stilului, ci datorita fortei textului. Pe langa Frida Kahlo si sora ei, Cristina (in rolul povestitorului), Diego Rivera si zeci de actori, politicieni, artisti, apare un urias personaj, un personaj caracatita, fascinant si ucigas... MEXICUL. Un Mexic al anilor 1907 - 1954 (pe durata vietii Fridei). Un Mexic nebulos, naucitor, colorat, murdar, prafuit, sublim si viu, foarte viu..."
Bogdan Hrib, editor Tritonic

Eu ador personajul Frida Kahlo, are o soarta atat de trista, dar este o femeie atat de puternica, atat de hotarata, poate muta si muntii daca vrea, se baga in politica, iubeste, uraste, reneaga, se indragosteste din nou, este mereu alta, dar ramane la fel de interesanta si de unica, de Ea.

1 comment:

Anonymous said...

This is great info to know.